Skip to main content
Etusivu » Suomeksi » Sponsoroitu » Loma-asunnoille mukavuudet ilman ympäristövaikutuksia
Ekologinen huussi

Loma-asunnoille mukavuudet ilman ympäristövaikutuksia

Kuva: Getty Images

Loma-asunnoille mukavuudet ilman ympäristövaikutuksia. Kaikki mukavuudet loma-asunnolle AQ Biokäymälällä ja BioBox XL+ puhdistamolla. Ei loka-autotyhjennyksiä.  Fiksuinta, helpointa ja halvinta on käsitellä jätteet omalla tontilla, turvallisesti ja ympäristöystävällisesti.

Loma-asunnolla vietetään yhä enemmän aikaa, joten sen halutaan olevan kaikin puolin mukava ja vaivaton. Pitkät lomat ja etätyöskentelyn yleistyminen mahdollistavat lähes säännöllisen asumisen kesäkodissa, joten sinne tarvitaan toimivat mökkitekniikan ratkaisut.

Yhtä aikaa, kun loma-asunnon vaatimukset kasvavat, halutaan myös vaalia ympäristöä ja luontoa. Jätevesien käsittely nousee tärkeäksi asiaksii myös loma- asunnolla. Asiasta säädetään laissakin.

Ravinteiden palautus maahan

Musta- ja harmaavesi menevät monella mökillä suoraan umpikaivoon, koska puhdistamatonta vettä ja lietettä ei saa tyhjentää luontoon ilman kunnollista käsittelyä.

Ympäristön ja talouden kannalta fiksuinta olisi kuitenkin palauttaa ravinteet maahan ja hyödyntää ne paikallisesti, jolloin myös lietekuljetukset yhteysaluksilla jäävät pois ja ravinnekierto saarissa pysyy tasapainossa.

Mökkikunnankin kannalta on parempi, että jäteveden ravinteet sekä kuormitus puhdistetaan ja sitten imeytetään maaperään omalla kiinteistöllä eikä jätettä kuskata kunnalliseen jätepuhdistamoon. Helpoimmalla sekä mökkiläinen että mökkikunta pääsevät, kun tontilla on oma kompostoiva biokäymälä ja pesuvedet puhdistetaan paikalla.

AQ Biokäymälällä poistaa huussihuolet

AQ Bio ratkaisee mökin vessajätteiden käsittelyongelmat. Ne ovat hajuttomia, helppohoitoisia ekoratkaisuita, joissa jätteiden käsittely hoidetaan varmasti ja ympäristöystävällisesti vessat ovat nykyaikaisia, hygieenisiä ja helppoja, sillä niissä wc- jäte kompostoituu yhdessä säiliössä pieneksi määräksi kompostimultaa.

Next article