Skip to main content
Etusivu » Suomeksi » Sponsoroitu » Yleisökäymälät viemäriverkoston ulkopuolelle
Sponsoroitu

Yleisökäymälät viemäriverkoston ulkopuolelle

Kuva: oma arkisto

BIOTANK Biokäymälät varmistavat hajuttoman istunnot ympäristöystävällisesti.

Myös ulkoillessa “luonto voi kutsua” ja silloin täytyy avun olla lähellä. Ulkoilu ja oleskelu luonnossa on kiireisen nykyihmisen “henkireikä” Viime vuosina ulkoilualueiden käyttö on lisääntynyt paljon.

Raita Environment on suomalainen perheyritys, joka on toimittanut ja kehittänyt yleisökäymäläratkaisuja ulkoilualueille – viemäriverkoston ulkopuolelle – jo 1970 luvulta lähtien.

– Käymäläjärjestelmät ovat reilusti kehittyneet siitä, kun ensimmäiset RAITA yleisövessat toimitettiin 1970 luvun loppuolella Helsingin ulkoilualueille, Seurasaari oli ensimmäinen, muita tuli sen jälkeen nopeaan tahtiin, kertoo  toimitusjohtaja Ilkka Raita. Yhtiö toimittaa nykyään kahdenlaisia Biokäymälöitä yleisökäyttöön – EV- ja BIOTANK malleja.

Näistä BIOTANK mallisto soveltuu erityisesti kohteisiin missä on runsaasti kuormitusta BIOTANK malleissa hajoamisprosessi aloitetaan säiliössä – Smell-Off neste aloittaa jätteen hajoamisen ja ehkäiseen hajun muostumisen. Jäte kuljetetaan tankkiautolla kunnalliselle puhdistamolle puhdistettavaksi.

Laitteen käyttöikä on erittäin pitkä, noin 50-100 vuotta. Materiaalit ovat hyvin kestäviä ja käytetty tekniikka ei tarvitse huoltoa.

Oikea laite oikeaan kohteeseen

Raita Environmentin toimitusjohtaja Ilkka Raidan mukaan on hyvä pohtia ja verrata eri järjestelmiä ja niiden soveltuvuutta kohteeseen.

– Suurkäyttökohteeseen jonne on tieyhteys, sopii BIOTANK. Laitteen hoitaminen on helppoa – normaalit puhdistukset ja Smell-Off nesteen lisäys on ainoita hoitotoimenpiteitä. Säiliön täytyttyä kuljetetaan jäte tankkiautolla kunnallisella / kaupungin puhdistamolle.

Pohditko, minkälainen ratkaisu teidän ulkoilualueelle sopisi?

Meillä on pitkä kokemus monenlaisista järjestelmistä. Raita Environmentin asiantuntijat (harmaavesi- ja sekajätepuhdistamot sekä ympäristövessat ja kompostorit) konsultoivat mielellään kanssasi sinulle sopivaa ratkaisua.

Next article