Skip to main content
Etusivu » Suomeksi » Sponsoroitu » Mökin jätevesi- ja käymäläasiat ratkeavat helposti
Ekologinen huussi

Mökin jätevesi- ja käymäläasiat ratkeavat helposti

Kuva: Getty Images

Mökin jätevesi- ja käymäläasiat ratkeavat helposti. Jätevesien sekä kotitalous- ja käymäläjätteiden käsittely mökillä voi tuntua haastavalta etenkin, jos mökki sijaitsee saaristossa. Fiksuinta, helpointa ja halvinta on käsitellä jätteet mökkitontilla, kunhan sen tekee turvallisesti ja ympäristöystävällisesti.

Mökillä vietetään yhä enemmän aikaa, joten sen halutaan olevan kaikin puolin mukava ja vaivaton. Pitkät lomat ja etätyöskentelyn yleistyminen mahdollistavat lähes säännöllisen asumisen kesäkodissa, joten sinne tarvitaan toimivat mökkitekniikan ratkaisut.

Yhtä aikaa, kun mökin vaatimukset kasvavat, halutaan myös vaalia ympäristöä ja luontoa. Jätteiden lajittelu ja jätevesien käsittely nousevat yhä tärkeämmiksi asioiksi myös mökillä. Asiasta säädetään laissakin.

AQ Bio poistaa huussihuolet

Biokäymälät ratkaisevat mökin vessajätteiden käsittelyongelmat. Ne ovat hajuttomia, helppohoitoisia ekoratkaisuita, joissa jätteiden käsittely hoidetaan varmasti ja ympäristöystävällisesti.

Monipuolisessa AQ Bio -sarjassa on vaihtoehtoja, jotka sopivat yhtä lailla ulkorakennuksiin kuin sisätiloihinkin. Biologisen AQ Bio vessat ovat nykyaikaisia, hygieenisiä ja helppoja, sillä niissä wc-jäte kompostoituu yhdessä säiliössä pieneksi määräksi kompostimultaa.

Kompostointi vähentää sekajätteen määrää ja hajuhaittoja

Biojätteiden erittely ja kompostointi vie tehokkaasti hajun pois roskapusseista. Kompostointi myös vähentää mökillä sekajätteen määrää selvästi, joten roskia ei tarvitse olla koko aja kuskaamassa pois mökkitontilta.

Kompostointi on luonnon oma menetelmä hyödyntää orgaaninen jäte, sillä siinä ruuan tähteet ja muu biojäte hajoavat ravinteiksi. Samaa hajoamista tapahtuu kaikkialla luonnossa koko ajan. Kompostorissa hajoaminen on tehokasta, ja samalla haitalliset bakteerit tuhoutuvat.

Kompostori huolehtii, että hajottajamikrobeilla on käytössään kaikki tarvittava, kuten ravinteet, ilma, kosteus ja lämpö.

Next article