Etusivu » På svenska » Sponsorerad » Allmän toalett utanför avloppsnätet
På svenska

Allmän toalett utanför avloppsnätet

Foto: eget arkiv

BIOTANK Biotoaletter säkerställer luktfria sessioner på ett miljövänligt sätt.

Vid friluftsliv ”kan naturen kalla” och då måste hjälpen finnas nära. Att vara utomhus och vistas i naturen är ett ”andningshål” för en upptagen modern människa. De senaste åren har användningen av rekreationsområden ökat mycket.

Raita Environment är ett finskt familjeföretag som har levererat och utvecklat offentliga toalettlösningar för friluftsområden – utanför avloppsnätet – sedan 1970-talet.

– Toalettsystemen har utvecklats avsevärt sedan de första RAITA allmänna toaletterna levererades till Helsingfors utomhusområden i slutet av 1970-talet, Seurasaari var den första och andra kom i snabb takt sedan dess, säger Ilkka Raita, VD.

Företaget levererar för närvarande två typer av biotoaletter för allmänt bruk – EV- och BIOTANK-modeller.

I BIOTANK-modeller börjar nedbrytningsprocessen i tanken – Smell-Off vätska börjar sönderdela avfall och förhindrar att lukt bildas. Avfallet transporteras med tankbil till ett kommunalt reningsverk för rening.

Enheten har en mycket lång livslängd, ca 50-100 år. – materialen är mycket hållbara och tekniken som används är underhållsfri.

Att välja system  

Enligt Raita Environments Ilkka Raita är det bra att överväga och jämföra olika system och deras lämplighet för objektet.

– BIOTANK-systemet är lämpligt för en storskalig objekt med vägförbindelse. Enheten är lätt att underhålla – normal rengöring och tillsats av Smell-Off- vätska är de enda behandlingarna. När tanken är full transporteras avfallet med tankbil till ett kommunalt reningsverk.

Undrar du vilken typ av lösning som skulle passa er friluftsområde?

Vi har lång erfarenhet av många typer av system. Raita Environments experter (på gråvatten- och blandavlopps- anläggningar samt miljötoaletter och komposterare) konsulterar gärna en lösning som passar dig.

Next article